Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2007 13:15 - ГЕРБ, БЗНС-НС, ЕДП и ВМРО - алтернатива на трайната коалиция. Воеводите преизбраха Красимир Каракачанов за свой лидер
Автор: nzz Категория: Политика   
Прочетен: 1006 Коментари: 0 Гласове:
0



ВМРО, ГЕРБ, БЗНС-Народен съюз и сдружение “Европейски демократичен път” имат амбицията да напрявят силна кампания на изборите за евродепутати. Така ще покажем, че управлението на тройната коалиция има алтернатива и тя е дясно-център. Това каза пред журналисти лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов по време на третия конгрес на партията.

Четирите политически формации, подписали партньорското споразумение, могат да спечелят поне пет депутатски места в Европейския парламент, заяви пред конгреса той.

Не само на парламентарните избори, но и

на изборите за Европейски парламент ние отново ще бъдем заедно,

обърна се към форума лидерът на БЗНС-НС и зам.-председател на парламента Анастасия Димитрова-Мозер. "Виждам тук много хора, което е гаранция за успеха на нашите общи действия. Ще направим това, което България иска от нас – да защитим демокрацията и независимостта", заяви г-жа Мозер. Тя отбеляза, че за европейското единство, от което България отново е част, са работили всички големи земеделски лидери начело с Александър Стамболийски, Никола Петков и д-р Г. М. Димитров.

Искам  да внушим, че в Европарламента трябва да изпратим максимален брой хора, които трябва да представляват истинското съотношение на силите в Българиа, обърна се към конгреса неформалният лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Депутатите, които ГЕРБ и партньорите им ще изпратят в ЕП ще се отчитат пред обществото и няма “да ни срамят”, посочи кметът. Той бе категоричен, че евроизборите са най-важните, защото съдбата на българия като съставна част на Европа вече ще се кове в Брюксел.

Лидерът на ЕДП Димитър Абаджиев каза от своя страна, че партии като ВМРО имат основно място в европейския парламент, за да подчертаят единството на разнообразието там.

 

За първи път на конгрес на ВМРО дойдоха делегати от Македония,

което се определя като много добър знак за бъдещето на организацията. Участие във форума взеха над 700 делегати.

Амбицията на ВМРО е след местните избори да присъства поне в пет областни центрове в страната. Според лидера на воеводите ще бъде успех, ако в един или два града бъдат спечелени кметските места. 

Конгресът на ВМРО преизбра за свой лидер Красимир Каракачанов. Негови заместници са Бойко Ватев, Борис Ячев и Николай Кънчев. Главен секретар е Милослав Мурджов. В състава на Националния изпълнителен комитет са Милен Михов, Искрен Веселинов и петима нови членове – Иван Стоянов, Илко илиев, Юлиян Ангелов, Костадин Костадинов и Ангел Джамбазки. От ВМРО определиха себе си като национална и отговорна партия на българите. Наши основни противници ще бъдат етническите партии, реализиращи сепаратистки идеи или рушащи единството на нацията, отбеляза Мурджов.

Коалицията за евроизборите е основата на един модел на бъдещо управление на страната, смята и новоизбраното ръководство на ВМРО. Воеводите са категорични, че и занапред ще продължат да предлагат задължителното гласуване.



Тагове:   нс,   БЗНС,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nzz
Категория: Политика
Прочетен: 1690638
Постинги: 242
Коментари: 624
Гласове: 418
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930