Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.04.2007 11:24 - На 20 май гласувайте с бюлетина № 10 за европейския отбор на България в европарламента и за истинския земеделски кандидат Петя Ставрева
Автор: nzz Категория: Политика   
Прочетен: 954 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.04.2007 09:58


Силният глас за България – мотото на ГЕРБ, БЗНС-НС и ЕДП за евровота

Хиляди членове и симпатизанти на ГЕРБ, БЗНС-НС, ЕДП и ВМРО изпълниха площада пред Националния дворец на културата на 22 април – Световният ден на земята. С възгласи “Победа!” хората посрещнаха кандидатите за евродепутати на трите политически сили и така дадоха старта на партньорската листа в предизборната кампания на първите избори за Европейски парламент в България.

Над множеството заедно с българското национално знаме и това на Европейския съюз се вееха знамената земеделския съюз, на ГЕРБ и ВМРО.

С химна на Европа, в изпълнение на малката Линда, започна митингът-концерт, на който по нестандартен начин бяха представени 18-те кандидати.

Победа още на тези избори срещу тройната управляваща коалиция обеща на хората неформалният лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Той заяви, че няма намерение да прави коалиция с БСП и призова предизборното съревнование да е чрез политики, а не с фолкзвезди. Бойко Борисов подчерта пред присъстващите, че "никой не иска статукво да се променя, но за първи път има възможност за нещо ново". За Борисов най-важното е "България да стане стабилен остров на Балканите". Сега обаче страната ни е с най-ниските доходи в Евросъюза. Как тогава да наречем управлението на БСП, НДСВ и ДПС добро, попита риторично генералът?

Борисов отново подчерта, че неговата партия ще работи за по-доброто бъдеще на страната ни заедно с БЗНС-НС, ЕДП и ВМРО и техните лидери Димитър Абаджиев, Мария Капон, Краси Каракачанов и г-жа Анастасия Мозер. Това са хората, с които сме постигнали взаимно доверие, това са нашите партньори, с които ще работим, каза той.

"ГЕРБ се е родила от желанието за промяна и да се противопостави на тристранната коалиция", припомни преди това пред симпатизантите председателят на партията Цветан Цветанов. Той отбеляза, че избраните евродепутати от партньорската листа на ГЕРБ ще са членове на най-голямата партия в ЕП - тази на Европейската народна партия. Така, според него, те ще могат да защитават най-добре българските интереси.

България се управлява лошо от тройната коалиция подчертаха партньорите на ГЕРБ.

В тази кампания се сблъскваме с тройната коалиция, която управлява безобразно страната ни, обърна се към хората председателят на ВМРО Красимир Каракачанов. В листата “ГЕРБ” са хората, които ще отстояват българските интереси в ЕП, каза той. За да отидат в Брюксел хора, които защитават не корпоративни, а националните ни интереси, гласувайте с бюлетина № 10, призова хората председателят на ВМРО.              Лидерът на гражданското движение "Европейски демократичен път" Димитър Абаджиев подчерта, че има символизъм в това, че ГЕРБ се явява за първи път на избори и тези избори са за депутати в европейска институция. Тези 18 кандидати за Европарламента са ГЕРБЪТ на България, каза той. Като бъдат избрани за евродепутати те ще бъдат част от най-голямата група в ЕП, тази на Европейската народна партия, каза Абаджиев и допълни, че лидерите на ЕНП подкрепят Бойко Борисов напълно.

Пред симпатизантите на партия ГЕРБ говори и депутатът от долната камара на Италианския парламент и член на "Напред, Италия" Масимо Романиони. Той изрази надежда, че повечето български евродепутати ще са от партията на Бойко Борисов. Италианският депутат сподели, че според лидера на "Напред, Италия" Силвио Берлускони неформалният лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е "силен политик - с физиката на губернатора Арнолд Шварценегер и симпатичен като руския президент Путин".

По обратен ред от 18 към 1 водещите на предизборния концерт Иван и Андрей представиха кандидатите за евродепутати. Специално внимание бе отредено на първите шестима: Душана Здравкова, Владимир Уручев, Николай Младенов, Петя Ставрева, Румяна Желева и Невена Матеева. Те ще присъстват и във видеоматериалите на партията, с които ще се агитира за участие в изборите и гласуването за кандидатите на ГЕРБ, БЗНС-НС и ЕДП с бюлетина номер десет.

Представителят на БЗНС-НС в партньорската листа Петя Ставрева сподели със симпатизантите своята мечта – “Да живее в България, в която хората са спокойни и сигурни в ежедневието си”. “И тъй като днес е Световния ден на земята, искам по нашата земя да ходят хора, които имат време да мечтаят”, каза Петя. Тя обеща на избирателите, че “ще се бори срещу тези, които предават българските интереси, които ни лъжат и ограбват живота ни”.

Кандидатите обещаха като представители на България в европарламента –

Да наложат контрол и пълна прозрачност при разпределението на европарите, защото са отбор, който иска да даде, а не да краде. Бъдещите евродепутати ще работят на експертна основа и ще се борят срещу проявите на некомпетентност. Дайте думата на професионалната компетентност, призоваха те своите поддръжници. Подчертаха също и огромният потенциал, който страната ни има в лицето на своите учени и студенти.

Силното женско присъствие в листата бе аргументирано с това, че жените знаят, могат и искат подредена България.

Осемнадесетте заявиха, че ще работят за българските граждани и ще бъдат символът на промяната. Тяхната цел е да бъдат постигнати за всички българи европейските трудови стандарти и да могат те да работят свободно където и каквото пожелаят в ЕС.

Всички послания бяха обединени в едно от думите на Душана Здравкова – водачът на листата: “Вашият глас е моята отговорност в Европейския парламент”.

В програмата на концерта организаторите бяха включили изпълнения на група "Сигнал", на единствената жена владееща каба-гайда Красимира Чуртова, на Стефка Съботинова, балета на Лили Игнатова. Въпреки появилите се публикации, че фолкзвездата Ивана, която е любима изпълнителка на Бойко Борисов, няма да пее, тя излезе на сцената с възгласи "Ние сме номер 1" и изпя едноименната песен. В края на концерта, с който ГЕРБ откри кампанията си за евроизборите, в небето над НДК се издигнаха бели, зелени и червени балони под звуците на химна на партия ГЕРБ.

 

 



Тагове:   България,   май,   отбор,   кандидат,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nzz
Категория: Политика
Прочетен: 1689438
Постинги: 242
Коментари: 624
Гласове: 418
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930