Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.05.2007 09:34 - Пловдив, откриване на кампанията, 5 май 2007 г.
Автор: nzz Категория: Политика   
Прочетен: 939 Коментари: 0 Гласове:
0



Официалното откриване на кампанията за Пловдивска област се състоя в Концертната зала в града на тепетата с участието на лидерите на ГЕРБ Бойко Борисов и Цветан Цветанов, на БЗНС-НС Анастасия Димитрова-Мозер и Мария Капон - член на Управителния съвет на ЕДП. Бяха представени кандидатите от листата – Душана Здравкова, Владимир Уручев, Николай Младенов, Петя Ставрева, Андрей Ковачев, Галина Симеонова, Милен Врабевски, Татяна Кметова и Ирина Колева.  Представянето завърши със среща-разговор с близо 1000 граждани. Сред тях най-мощна бе групата на пловдивските земеделци с лидер Анастасия Мозер. По традиция земеделците посрещнаха с погачи кандидатите и лидерите на трите формации. Преди това кандидат-депутатите за ЕП се срещнаха с избиратели в Асеновград. Те посетиха Бачковския манастир, където се помолиха за здраве на българския народ и за успех на евроизборите и дариха агне за традиционния гергьовски курбан в манастира.

Официален гост в Пловдив бе Габриеле Щайнер, член на социалната комисия на ЕП от квотата на Европейската народна партия. Впечатлена съм, че кандидатите от ГЕРБ, БЗНС-НС и ЕДП са съпричастни не само към своите съграждани, но и към всички хора в неравностойно положение, каза Щайнер. Убедих се колко силна е листата и ще се радвам, ако повечето от тях станат членове на нашата група в ЕП, в която има представители от 26 страни, подчерта евродепутатката. Тя призова пловдивчани на 20 май да подкрепят тези кандидати, защото ще бъде за доброто на всички българи и допълни, че в Европа важи мотото "само заедно сме силни".

Необходимо е да си дадем ясна сметка, че от ЕС ни наблюдават непрекъснато, каза Бойко Борисов. За съжаление там ни приеха по милост и инерция и защото сме на границата на ЕС и съседи на Турция, която в момента се тресе от ислямистки скандал, смята Борисов. Той бе категоричен, че 18-те в листата, всички завършили престижни университети у нас и в Германия, Великобритания и САЩ, са екипът, който ще се налага и при бъдещото управление на страната. Ако оставим сегашното управление, то те ще ни извадят от ЕС, допълни Борисов. ГЕРБ върви мощно нагоре за сметка на неизпълнените обещания на лидера в тройната коалиция - БСП. След разпада на дясното ще се разпадне и лявото политическо пространство, поради силата, с която вървят надолу, коментира още той.

Представянето на листата на ГЕРБ, БЗНС-НС и ЕДП в Пловдив и областта започна със спортни състезания на Гребната база. Състезанията стартираха след концертна програма с участието на деца от клуба за състезателни танци и състав за народни танци.

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nzz
Категория: Политика
Прочетен: 1684935
Постинги: 242
Коментари: 624
Гласове: 418
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031