Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.06.2007 17:09 - Земеделска поща: А сега накъде??
Автор: nzz Категория: Политика   
Прочетен: 999 Коментари: 0 Гласове:
0



Познавам г-н Личев от пролетта на бурната 1990 г. В тогавашният Управителен съвет на БЗНС-Никола Петков го доведе Жеко Стоянов  - един голям земеделец от Ямбол, известен в този край със смъртната си присъда, дадена му от комунистите. Жеко Стоянов сега е член на БЗНС при Пинчев и не иска да знае нищо за Личев. Защо е така, питайте го.

Не е желан Личев и от Пинчев и от Любен Божилов, а това са лидерите на две земеделски формации, които имат реално някаква членска маса по места. От 1990 година до отцепването си от БЗНС-НС Личев е заемал винаги ръководни постове във върха на организацията като член на ПП и ми е много чудно сега, когато той говори за едно ново земеделско формирование с нова политика за селските райони. Нима някой е пречил на Личев да пропагандира тази политика по време на  депутатствуването си в парламента, по време на предизборните си речи и по време на постовете, които е заемал в Съюза. Не никой не е пречил, но на тези постове той стоеше под крилото на Съюза, за да може да си прави бизнеса. И той забогатя. И застана начело на своя си партия, която ще е първата в историята с водач едър бизнесмен.

Като водач вече на собствена партия, застанал на върха, той започна да си приказва приказки за свое успокоение и за успокоение на своите привърженици. Примерите в това отношение са много, но аз ще посоча най-фрапиращите. Нашият герой обяви на обществеността гръмогласно, че земеделските сили в България са обединени и за първи път те ще участвуват в изборите за ЕП като коалиция ЗНС, която включва в себе си Християнска партия, Народняшка партия и  Врабчевисти. Впрочем доколкото ми е известно последните две земеделски партии са заличени от съда, тъй като никога не са били парламентарно представени и не съществуват в правният мир. Но господин Личев тръгва с коалиция на избори, а в същото това време яростно атакува другите земеделски формации, че участвуват в коалиции. В своя вестник непрекъснато тръби, че земеделците за първи път участвуват самостоятелно на избори, което не е вярно. Излъгани ще останат 29 хиляди гласоподаватели и техните гласове отидоха на вятъра в празното пространство и едва ли ще повторят някога вота си за тази формация от бизнес коалиционните партньори Тадаръков-Личев.

Не е вярно,че господин Личев е твърд привърженик на самостоятелното участие на ЗНС в изборите по простата причина, че той прави коалиция и преди да я направи е обходил и други партии, за да се коалира с тях, но те не го приемат. Всъщност това е правилното земеделското решение, защото ние земеделците сме демократи по убеждение и бихме желали не еднолична земеделска тоталитарна власт, а едно широко демократично участие на целият народ във властта. И робувайки на този принцип ние имаме парламентарно представителство вече в четири мандата във 37-то 38, 39 и 40 народно събрание.

А сега имаме свой представител в Европейският парламент - Петя Ставрева /председателката на националното ръководство на ЗМС/. Това е върхово политическо постижение на политическото ръководство на БЗНС-НС на фона на голямата апатия и големият брой негласували, който факт лиши от свои представители в ЕП иСДС, и ДСБ, а монархистите едва се докопаха до един свой представител.

Но така е било с нас и в миналите четири парламента. Едните се биеха в гърдите, че са големи земеделци и големи лидери и участвуваха в изборите и губеха и някои от тях вече изчезнаха, а ние все печелехме докато стигнахме на върха със свой представител във ЕП.

Още един лидер -  Личев,  се нареди при губещите. И след като има заведени три отделни дела от три отделни екипа от адвокати против регистрацията на ЗНС,  присвоена незаконно, на къде ще заведеш своята формация г-н Личев? В редицата на губещите изборите, отговарям аз, и такива земеделски  фракцийки колкото щеш - те и без друго ги заличават от съда. Впрочем той нали със такива се съюзи - има опит вече. Добре дошъл в редицата на губещите земеделски лидери!

 

БЗНС-НС гр.Бургас

Петко Ношков



Тагове:   накъде,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nzz
Категория: Политика
Прочетен: 1692344
Постинги: 242
Коментари: 624
Гласове: 418
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930