Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.09.2007 11:09 - Документът за съгласие – одобрен от управителните съвети на БЗНС и БЗНС-НС
Автор: nzz Категория: Политика   
Прочетен: 979 Коментари: 0 Гласове:
0



Исторически по своето значение – така определиха заседанията на управителните съвети на своите организации Венцислав Върбанов, главен секретар на БЗНС-НС и Георги Пинчев, главен секретар на БЗНС.
Редовното заседание на УС на БЗНС-НС се проведе на 25 август т.г. в Плевен, а на 1 септември заседаваха членовете на УС на БЗНС на „Врабча”1 в София.

Основна точка в дневния ред и на двата форума бе приемането на Документ за съгласие, подписан от контактните групи на двете земеделски организации на 27 юли 2007 г. /текстът на Документа за съгласие публикуваме на стр. 5/.

Чрез поименно гласуване 47 членове на УС на БЗНС-НС гласуваха „за” Документа за съгласие, петима бяха „против” и 4–ма - „въздържали се”. На 1 септември  членовете на УС на БЗНС гласуваха също поименно - 35- „за”, 6-ма – „против” и 1 – „въздържал се”.

„С това решение направихме първата реална стъпка към обединението на земеделските сили”, обяви пред плевенските медии на 25 август т.г. Венцислав Върбанов, главен секретар на БЗНС-НС. 

„Документът за съгласие ще служи като ръководство за действие в предстоящите местни избори и в последващите обединителни процеси между двете организации” заяви от своя страна Георги Пинчев, главен секретар на БЗНС /изявлението на Георги Пинчев пред медиите от 1 август т.г. публикуваме на стр.8/.

След заявената воля за единство на събора в Славовица, друга алтернатива пред земеделците няма. В повечето области в страната местните организации на БЗНС, БЗНС-НС и ПП”Никола Петков” работят съвместно и се готвят за предстоящите местни избори.

И на двата форума бе изразена позицията, че предстоящите местни избори се явяват пробен камък за участието на земеделците в управлението на страната.

На заседанието на УС на БЗНС-НС в Плевен бе разгледано предложение от ПП „Никола Петков”, в което е отправена покана към г-жа Анастасия Мозер да оглави обединените земеделските сили. УС на БЗНС-НС възложи на ПП на БЗНС-НС да излезе със становище по текста на предложението. „То е още един знак, че обединителните процеси сред земеделските сили са сериозни и необратими”, коментира Моньо Христов, член на ПП на БЗНС-НС.

„Парламентаристите от Европейската народна партия биха искали на фона на разбиващото се дясно да видят силен и обединен Земеделски съюз ”, изрази позицията на европейските демократи на форумът в Плевен евродепутатът от БЗНС-НС Петя Ставрева.

Документът за съгласие предстои да бъде подписан от Анастасия Димитрова Мозер, председател на БЗНС-НС и от Георги Пинчев, главен секретар на БЗНС.


 



Тагове:   НС,   съгласие,   БЗНС,   одобрен,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nzz
Категория: Политика
Прочетен: 1691948
Постинги: 242
Коментари: 624
Гласове: 418
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930