Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2007 12:22 - 21 октомври 2007 г., кв. Гниляне, район Нови Искър, София
Автор: nzz Категория: Политика   
Прочетен: 1954 Коментари: 1 Гласове:
0



Интересът към кандидатурата на младия земеделец Орлин Георгиев за кмет на столичния район Нови Искър напълни залата на читалище „Отец Паисий” в кв. Гниляне. Десетки жители на района бяха нетърпеливи да чуят и земеделския глас в Европейския парламент – евродепутатът Петя Ставрева дойде в кв. Гниляне лично, за да подкрепи кандидатурата на Орлин Георгиев. Жителите на Нови Искър искаха очи в очи да зададат своите въпроси към земеделския кандидат за кмет на 21 октомври т.г. Той ги посрещаше с „Добре дошли” още на входа на читалището.

Радост на гостите, на своите родители, баби и дядовци доставиха танцьорите от Детски танцов ансамбъл „Младост”, с художествен ръководител Дарина Владимирова. Шопски и северняшки ритми зазвучаха в препълнения салон.

„Открито и прозрачно управление – това е моят първи и най-важен приоритет”, заяви развълнуван от трибуната 45-годишният Орлин Георгиев. Той възнамерява да назначи кметски наместник, с което да създаде жива и постоянна връзка между гражданите и управлението на района. „Местен човек съм, потомствен земеделец, всички ме познавате и знаете, че познавам на 100 % проблемите на региона”, мотивира своята кандидатура г-н Георгиев. Той припомни горчивата за всички 2005 г., в която Нови Искър потъна във вода. „Не бих искал да се конфронтирам с никого, но за жалост 150 000 лева от парите, отпуснати след наводненията са върнати като неусвоени”, оповести младият кандидат за кмет. „Затова бих искал всеки едни въпрос, важен за региона, да се обсъжда публично от всички нас и след това открито и прозразно да се вземе решение”, заяви своята визия за местното управление Орлин Георгиев.

Повече от час жителите на кварталите Гниляне и Изгрев разговаряха със земеделския кандидат като местни със свой – те искаха да чуят какви са неговите идеи за решаване на най-наболелите проблеми – липсата на канализация, неасфалтираните улици, съдбата на училището, занемареното игрище, лошото състояние на гробищния парк, възможна ли е газификация на района, може ли да бъде отклонено движението на тежкотоварни автомобили, как ще се решат въпросите с одържавените имоти, може ли да бъде възобновена разрушената баня с минерална вода?

Орлин Георгиев отговори конкретно на всеки един въпрос и обеща да започне бъдещата си работа с една пълна ревизия на сключените до момента общински сделки. „Вие ме срещате всеки ден, защото аз съм един от вас – това е гаранция, че всеки може да потърси сметка за моята работа. Залагам своята чест, честта на моето семейство, че ще работя в интерес на гражданите на Нови Искър”, развълнуван обеща г-н Георгиев.

В подкрепа на неговата кампания при жителите на Нови Искър дойдоха евродепутатът Петя Ставрева, Георги Димитров, кандидат за кмет на район Подуяне, втори в самостоятелната земеделска листа за общински съветници в София, Радослава Тричкова, кандидат за кмет на БЗНС на с. Войняговци, Любен Вичев, председател на обл. Настоятелство на БЗНС-НС, София-град, Балчо Балчев, главен редактор на в. „Народно земеделско знаме XXI век”, Таня Дилова, председател на Клубовете на жените-земеделки в столичен район „Надежда”, Радослав Гочев, председател на ВКРС при ПП „Никола Петков”, земсистите Елица Христова и Лилия Илиева.

„В навечерието сме на първите местни избори в условията на реалното ни членство в Европейския съюз. Затова е много важно какви хора ще изпратим в местната власт. Защото

 

Европа е Европа на регионите

 

Един от най-важните софийски райони е Нови Искър”, заяви от трибуната евродепутатът Петя Ставрева. „Много кандидати за кметове говорят за възможностите, които предлага европейското членство, за европейските пари, които ще дойдат и ще се изсипят като манна небесна. Но това не е така. Много малко от тях знаят и могат да доведат тези средства до районите си”, поясни Петя Ставрева. „Вярвам, че следващата ни среща ще е в условия на една започваща и реална промяна за всички вас.Убедена съм, че Орлин Георгиев, като истински земеделец, като местен човек, е способен да изпълни поетите пред вас ангажименти. Той е активен и можещ човек и затова ви призовавам да му гласувате своето доверие. Той ще го оправдае.”, призова жителите на Нови Искър Петя Ставрева.

Според земеделските традиции на гласност и демократичност, Димитър Балчев, председател на общ. настоятелство на БЗНС-НС в район Нови Искър оповести резултатите от вътрешния съюзен избор за издигане на кандидатурата на Орлин Георгиев за кмет на Нови Искър. „Ние, земеделците, се надяваме и вярваме, че Орлин ще бъде успешен кмет. Защото Орлин е от Гниляне, защото тук е неговият корен, тук живеят неговите родители, тук живеят децата му. Шанс е не само за него, но и за всички нас

 

да изберем наш, местен човек, а не някой, спуснат отгоре

 

който да ни управлява. Вярваме, че той няма като предишните кметове да се скрие зад властта, а ще управлява района заедно с всички нас, неговите жители”, заяви Димитър Балчев.

„Здравейте жители на Нови Искър, българи и европейци”, взриви в ръкопляскания залата още с началото на своето обръщение Балчо Балчев, главен редактор на в. „Народно земеделско знаме XXI век” „Отваряйте си очите на четири, защото вие, с вашите гласове ще избирате своите управници. Хубаво е, че Орлин е местен човек и живее тук. Той няма да се качи в служебната си кола и да замине на другия край на София – иди, че го търси. Ако не сте доволни от неговите решения, ще срещнете неговите родители, неговите роднини, децата му – ще потърсите сметка и винаги ще можете да я получите. Защото най-добрата власт е споделената власт. По всеки един важен за вас въпрос можете да се съберете, да направите своя малък местен референдум и да вземете заедно най-доброто решение за вашето селище. Според световните тенденции за развитие на селищните системи вие живеете в уникален район – Нови Искър е онзи чист екологичен пояс, който ще става все по-търсено място за живеене от столичани. В това е вашият огромен шанс да кандидатствате и да получите приоритетно европейски средства за облагородяване и подобрение на инфраструктурата на района. Възползвайте се от този шанс с избора на Орлин за кмет. Той знае как да го направи. И ще го направи открито, заедно с вас. Затова бих искал, когато се видим преди следващите избори заа власт, да не говорим за лоша инфраструктура, а за културно-историческото развитие на район Нови Искър”, пожела Балчо Балчев.

„Гласувайте с бюлетина № 12 – за нашите кандидати за кметове и за нашите кандидати за общински съветници”, бодро и лаконично призова от трибуната младата земсистка Елица Христова. В последната седмица преди местния вот мобилизацията е в пълен ход. Резултатите ще са ясни още в нощта на 28 октомври 2007 г. 

 



Тагове:   Искър,   нови,   октомври,   район,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Има ли интернет страница на НЗЗ XXIв
05.02.2009 17:02
Искам да попитам дали НЗЗ XXIв има интернет страница като http://www.zns.bg/, която всъщност е копие на вашия вестник.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nzz
Категория: Политика
Прочетен: 1684786
Постинги: 242
Коментари: 624
Гласове: 418
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031