Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2007 16:17 - Сезират Европейската комисия за обгазяването на Стара Загора
Автор: nzz Категория: Политика   
Прочетен: 887 Коментари: 0 Гласове:
0



Евродепутатът Петя Ставрева даде подкрепата си за земеделските кандидати в града и региона

 

До края на ноември евродепутатът от ЕНП Петя Ставрева ще внесе в Европейската комисия (ЕК) писмо, с настояване за независима експертиза за източника на обгазяване на Стара Загора и региона. Това тя обяви на пресконференция в пресклуба на  БТА в града. Ако ЕК прецени, ще финансира проучвания за установяване източника за обгазяването на региона и за последиците от него.

“Считам, че проблем номер едно за Стара Загора и старозагорска област са проблемите свързани с екологията. За нас положението е много тревожно, особено защото няма пълна ясното по въпроса. ”, заяви Ставрева. Според евродепутатът старозагорци вече определят замърсяването като екогеноцид.

В Стара Загора Петя Ставрева даде своята подкрепа за кандидатите за общински съветници от БЗНС и за кандидатът за кмет на града – проф. Светлин Танчев. Професор Танчев е издигнат и е подкрепен от ГЕРБ и БЗНС. На пресконференцията присъстваха Моньо Христов, секретар по идеологическите въпроси на БЗНС-НС и депутат в 37-о, 38-а и 39-о Народно събрание, и кандидатите за общински съветници д-р Стефан Стратиев и Христо Христов.

Петя Ставрева посети и предизборния щаб на БЗНС-Стара Загора. Тя се срещна и разговаря с членове на БЗНС, които изразиха своята радост, че организацията има свой достоен представител в ЕС.

При посещението си в града на липите Ставрева проведе среща с представители на Националната асоциация на зърнопроизводителите, на която беше обсъдено подготвянето на Гаранционен фонд за земеделските производители. От асоцияцията изразиха опасения от факта, че програмата за селските райони все още не е акредитирана, а това е трябвало да стане преди шест месеца. Те подчертаха, че правителството и Министерство на земеделието се забавят с подготвянето на националния план и програмата за селските райони.

 

Европодкрепа за кандидатите на БЗНС в Меричлери и Бряст

 

В препълнената зала на читалището в гр. Меричлери кандидатът за кмет на БЗНС Ваня Славова представи част от своята програма за развитието на града. Тя засегна три основни проблема на град Меричлери – инфраструктура, екология и чисто човешките проблеми на всеки от жителите. Гости бяха евродепутатът Петя Ставрева, главният секретар на БЗНС Георги Пинчев, членът на ПП на БЗНС-НС Моньо Христов, д-р Стефан Статиев и членове на ръководствата на двете земеделски организации.

Петя Ставрева отправи приветствия към гостите и заяви своята подкрепа за кандидата за кмет на гр. Меричлери Ваня Славова и за общия земеделски кандидат за кмет на с. Бряст – г-жа Виолета Кръстева. Тя пожела успех на двете дами в предизборната надпревара и изрази своята увереност, че след местния вот всички ще можем да се поздравим с добрите резултати, които сме постигнали. Приветствие към присъстващите и подкрепа за кандидатите на БЗНС отправи и г-н Пинчев. Той и  Петя Ставрева отговориха на въпросите, които вълнуват хората от града.

НЗЗ ХХІ век

 

 



Тагове:   обгазяването,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nzz
Категория: Политика
Прочетен: 1689149
Постинги: 242
Коментари: 624
Гласове: 418
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930