Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.02.2008 14:42 - В Европа гледат на България като на страна, която е изоставила децата си, смята евродепутат
Автор: nzz Категория: Политика   
Прочетен: 1364 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 08.02.2008 16:06


 

Пазарджик. Евродепутатът Петя Ставрева, която е в групата на ЕНП – ЕД на 7 февруари посети Дома за деца в Могилино. “Аз като представител на България в Европейския парламент и две други депутатки от България – Елеонора Николова и Антонела Понева отидохме в дома. Посещението ни бе във връзка с излъчването на филма за децата от Могилино в Европарламента на 4 февруари”, каза за радио “Фокус” – Пазарджик Петя Ставрева. Тя обясни, че са искали да видят какво е реалното състояние в Дома в момента, тъй като кадрите са показали един изключително сериозен проблем там. “Сега ситуацията в Дома е различна, но за съжаление, филмът създаде много лош имидж на България. Това, което виждат нашите европейски партньори провокира едно негативно отношение към България като страна, която е изоставила децата си”, заяви Ставрева и допълни, че в момента положението там е променено. “Това, което видяхме е една друга истина и в Европарламента аз ще покажа кадри, които заснехме там, които показават, че сега нещата са различни. Въпросът е защо след скандал отправяме поглед към тези деца и дали в останалите домове за такива деца положението е по-различно”, заключи Ставрева.
Антон ПАНКОВ 

08 февруари 2008 | 11:45 | Агенция "Фокус"



Тагове:   българия,


Гласувай:
0



1. анонимен - Не се заблуждавайте
08.02.2008 14:58
И не заблуждавайте народа.Условията в които растът и се възпитават децата без родителски права в ,,ЕВРОПЕЙСКА,, България.нямат нищо общо със същите в други европейски страни.Работила съм в такива домове и имам поглед как стоят нещата в домовете в други страни.С поздрави и ако ви е нужна повече информация на ваше разположение съм.
цитирай
2. анонимен - istina li
28.02.2008 01:22
С всичкото ми уважение, Могилино е страхотна кауза, по която да събереш симпатия и дарения, но трябва да се работи широко..Затова смятам, че хора като теб трябва да подкрепят писмото.Иначе, без вашата намеса медиите само hijacked темата.

Аз също избивам фрустрация в дръзки афиши срещу властта, но от място не се
вижда проблемча. Те действат все още с надежда, че е възможно проблема да се реши
законодателно..разбираш ли, искат закон с който да се предизвиква човечност
???!!!Защото явно хората все още крепят някаква надежда, че държавността ще изскочи иззад шипковия храст и вдигне меч срещу несправедливостта.

Проблемчето е, че държавата я няма. Нека загражденията около сгради пълни с безотговори държавни мъже не хранят заблудата, че някой е там. Страх власт пази.

Надявам се на твоята лична подкрепа, която значи много.

До българските творци и мислещата общественост на България.
Приканваме ви да се дистанцирате от опитите на правителството да скрият зад формулата "браним имиджа на България" престъпната си политика по отношение на децата с увреждания. Смятаме, че името на България се гради от хората на изкуството, културата и мислещата общественост и искрено се надяваме да ни подкрепите чрез имената си и чрез имената на организациите, в които участвате. Възмущаваме се от опита идеалите и ценностите на нацията да бъдат използвани за защитата на тясно партийни интереси.
http://www.bgpetition.com/EP_film_za_Mogilino/index.html
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nzz
Категория: Политика
Прочетен: 1689153
Постинги: 242
Коментари: 624
Гласове: 418
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930