Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2008 17:25 - БЗНС - НС ще работи за създаване на политическа стратегия за развитието на страната
Автор: nzz Категория: Политика   
Прочетен: 1161 Коментари: 0 Гласове:
0



10 февруари 2008 | 16:17 | Агенция "Фокус"
София. За създаване на политическа стратегия за развитието на страната, която да бъде разработена съвместно с представители на браншови и граждански организации, ще работи БЗНС – Народен съюз. Това съобщи на пресконференция председателят на Управителния съвет на БЗНС - НС Георги Каркъмов, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Партията приветства изграждането на гражданското общество в страната. “Като факт за това са многобройните неправителствени организации, които формулираха много ясни позиции, които отстояват”, каза от своя страна главният секретар на партията Венцислав Върбанов. По думите му БЗНС – НС поема ангажимент да работи все по-активна с неправителствените организации. Така гражданските и съсловните организации ще се включат в изготвянето на програмата на партията.
“На практика БЗНС - НС ще изготви своя нова управленска програма на страната с тяхно участие”, каза Върбанов. Той уточни, че партията ще работи със всички съсловни и граждански организации. Присъстващата на пресконференцията Петя Ставрева, евродепутат от ЕНП-ЕД и член на комисията по земеделие в Европейския парламент, коментира, че България не може да си позволи да има такава корупция, която фиксира и междинният доклад на ЕК. Тя упрекна управляващите, че не са се справили с този проблем. Според Ставрева Министерският съвет готви проектонаредба, с която МВР ще следи всички имейли на българските граждани. Това според евродепутата било в разрез с текстове от българската Конституция, както и доказателство на управленческа немощ на коалицията. Главният секретар на БЗНС – НС Върбанов съобщи, че на днешното заседание на УС на партията е била потвърдена идеята за обединение на всички земеделски организации – и със земеделската формация на Георги Пинчев, както и с БЗНС “Никола Петков”. Резултатите ще бъдат съобщени най-вероятно на традиционния събор на земеделците на 14 юни. Според земеделската партия тройната коалиция си въобразява, че ще получи втори мандат. Върбанов поясни, че управляващите първо трябва да си направят равносметка дали са изпълнили обещанията от началото на мандата. Според него за последните 10 години не е имало толкова много протести на различни съсловия по време на управлението на коалицията.
Моньо Христов, член на постоянното присъствие в БЗНС – НС, посочи, че до момента липсва всякаква прозрачност по отношение а вътрешната и външната политика на страната – “Няма какво да очакваме от тройната коалиция – тя е изчерпана”.
По време на УС на БЗНС – НС е била лансирана идеята за обществен мониторинг за изразходване на евросредствата за земеделие.
Галина ДИМОВА


Тагове:   НС,   БЗНС,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nzz
Категория: Политика
Прочетен: 1691950
Постинги: 242
Коментари: 624
Гласове: 418
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930