Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2008 17:21 - БЗНС-НС за заседанието на тройната коалиция
Автор: nzz Категория: Политика   
Прочетен: 1201 Коментари: 0 Гласове:
0



 

 

Заявената готовност за втори мандат от тройната коалиция е доказателство за пълното й откъсване от реалния живот. Това заяви днес главният секретар на БЗНС-НС Венцислав Върбанов след Управителния съвет на партията.

 

 

От БЗНС-НС оценяват управлението на тройната коалиция като управление на неизпълнените обещания и ще подкрепят вота на недоверие към правителството, категорични си от ръководството на партията.

През последните 10 години в България не е имало толкова много протести и от от различни съсловия, какото при управлението на Тройната коалиция, смятат от БЗНС-НС.

Венцислав Върбанов – Главен секретар на БЗНС-НС:
"Бяха направени различни отчети, но никой не обърна внимание върху големия процент инфлация, който е невиждан за последните 10 години. Никой не акцентира върху голямото обедняване и продължаващата емиграция на българските граждани".

Заявката за втори мандат е желание на правителството обществото да се развиват по същия начин, както сега, твърдят от БЗНС-НС.

Моньо Христов – член на постоянното присъствие в БЗНС-НС:
"Обслужване на определени кръгове, обслужване на определени интереси и тъмнота и липса на прозрачност по отношение на вътрешната и външната политика".

От партията ще инициират обществен мониторинг за изразходването на средствата от ЕС за земеделие, за да се пресекат опитите за злоупотреби с европейските пари, съобщи евродепутът Петя Ставрева.

От БЗНС-НС се обявяват срещу наредбата на Министрески съвет, която позволява следене на кореспонденцията в Интернет. Според партията Наредбата противоречи на текстове от българската Конституция и се отклонява от Директивата на ЕС.

Петя Ставрева – депутат от ЕНП – ЕНД :
"Нямаме никаква гаранция за защита на личните данни и че няма да бъде следено съдържанието, няма информация кой ще отговаря, ако има пробив и изтичане на информация с лични данни".

БЗНС-НС ще разработи с браншови и съсловни организации стратегия за развитието на страната.

Георги Каркъмов – председател на УС на БЗНС-НС:
"Позиции, които да бъдат оформени в един общ проект в център – дясно на политическото пространство. Това очаква от нас ЕНП, на която сме член. Това според мен очакват и повечето български граждани".

Партията се стреми да осигури политическо представителство на браншовите организации на дребните и средни собственици. Започва и работа за обединението на земеделските организации: с формацията на Георги Пинчев и с БЗНС "Никола Петков". Очаква се и обединителен форум.

Талка Симеонова



Тагове:   нс,   БЗНС,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nzz
Категория: Политика
Прочетен: 1689433
Постинги: 242
Коментари: 624
Гласове: 418
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930