Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.04.2008 15:15 - Обединителен земеделски конгрес да се проведе до 14 юни
Автор: nzz Категория: Политика   
Прочетен: 1240 Коментари: 1 Гласове:
0



29-30 март 2008 г., Юндола, разширено заседание на ПП на БЗНС-НС

Обединителен земеделски конгрес трябва да се проведе до 14 юни 2008 г. Това е становището на Постоянното присъствие на БЗНС-Народен съюз. То бе обявено от секретарят по идеологическите въпроси Моньо Христов на пресконференция в Пазарджик след резширеното заседание на ПП, състояло се на 29 и 30 март на Юндола. Негов домакин бе областната съюзна организация в лицето на нейния председател инж. Емил Йончев, общински съветник от БЗНС-НС. В заседанието участваха областни и общински председатели на организацията и редови членове.                                        

Управителният съвет на БЗНС-НС ще проведе заседание на 12 април 2008 г.

На него ще бъдат поканени представители на БЗНС,  БЗНС „Никола Петков” и други земеделски формации. Очаква се тогава да бъдат определени датата и мястото за провеждане на обединителния конгрес.    Целта е земеделското движение в страната да се обедини преди традиционният възпоменателен земеделски събор на Славовица на 14 юни, когато ще бъде отбелязана годишнината от гибелта на земеделския лидер, политик и държавник Александър Стамболийски, посочи Христов.  Ще се търси обединение с всички десноцентристки земеделски организации, допълни той. Нямаме намерение да се обединяваме с търговски дружества, които само се опитват да присъстват в политиката, беше категоричен секретарят по идеологическите въпроси. На Юндола политическото ръководство обсъди

коалиционната политика на съюза

Лидерът на БЗНС-НС Анастасия Димитрова-Мозер и главният секретар Венцислав Върбанов информираха заседанието за разговорите и срещите, проведени с други десноцентристки организации.
Разширеното заседание се обедини около мнението, че организацията не трябва влиза в разговори за общи действия с партиите от тройната коалиция, както и с „Атака”
и ЗНС с лидер Стефан Личев. Тази позиция ще бъде представена на УС на 12 т. м.
Разговори за общи действия и евентуално сътрудничество на предстоящите парламентарни избори ще се търсят с десноцентристки партии. Това са ДСБ, ЕНП, СДС,  ГЕРБ и ВМРО, с които организацията има сходни политически програми.          
За формирането на своя

управленска платформа

БЗНС-НС ще се консултира с браншови организации и асоциации и с екосдружения. Евродепутатът от групата на ЕНП-ЕД в Европейския парламент Петя Ставрева, член на политическото ръководство на съюза, запозна форума с обществения съвет за наблюдение на европарите за земеделие, учреден на 29 март в София. Ставрева призова земеделците да подават сигнали, както за нарушения, така и за добри практики при усвояването на средствата от еврофондовете.
Дебатиран бе и въпросът за изграждането на дългосрочна национална стратегия за развитието на земеделието в България, каквато в момента липсва.
В дискусията участваха и земеделци от региона. Те споделиха трудностите, които срещат при подготовката на проекти за средства от еврофондовете. Земеделските стопани могат да намерят актуална информация за аграрната политика на европейсктата общност на страниците на в „Народно земеделско знаме ХХІ век”, бе подчертано при дискусията.                                                                                                 Постоянното присътвие обсъди и стратегия за медийната политика на съюза. На страниците на съюзния вестник земеделските структури в страната ще намерят информация за всички въжни въпроси, свързани с организационния живот и политиката на БЗНС-НС, бе посочено при дискусията.
Форумът обсъди и актуалната обществено политическа обстановка в страната и събитията, свързани със скаднала в МВР и спряното финансиране по европейските програми. 
Ръководството на БЗНС-НС е на мнение, че премиерът Сергей Станишев трябва

да поиска вот на доверие от мнозинството в парламента

В Народното събрание има много депутати, включително и от мнозинството, които не подкрепят оставането на Румен Петков на поста вътрешен министър и биха гласували "против" сегашната позиция на правителството по повод на случващото се в МВР, каза пред медиите Моньо Христов.
Според него вотът на доверие е единственият начин да се поеме ясна политическа отговорност за всичко, което се случва в страната.  Христов каза, че смяната на отделни министри в правителството няма да реши проблемите в общата политика на управлението на България.

НЗЗ ХХІ век




Гласувай:
0



1. анонимен - За обединението
16.04.2008 14:37
Г-н Ценко Балев е спечелил делото за представяне на БЗНС и това автоматично прави Геиорги Пинчев г-н Никой ! Време е за истинско обедидение
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nzz
Категория: Политика
Прочетен: 1689102
Постинги: 242
Коментари: 624
Гласове: 418
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930