Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.08.2008 17:09 - Съдът обяви за незаконосъобразни решенията на конгреса на клиентелистите.
Автор: nzz Категория: Политика   
Прочетен: 830 Коментари: 0 Гласове:
0



Анастасия Мозер е легитимният земеделски лидер!

Съдът обяви за незаконосъобразни решенията на конгреса на клиентелистите.

 

Балчо Балчев

 

На 15. 07. 2008 г. Софийски градски съд се произнесе, че отменя решенията на 36 извънареден конгрес на ЗНС. Тогава отцепниците от БЗНС-НС си избраха лидер и претендираха пред обществото за законност и легитимност на своите действия.

Разривът в земеделските среди през 2006 г. бе видимата част от айсберга от принципни различия, натрупван през годините на прехода. Естеството на тези различия се корени в идейната безпринципност и в посттоталитарния манталитет на групи от хора, припознали политическата борба като изключителна възможност за натрупване на капитали. Смесването и отъждествяването на лични и финансови интереси с определена политическа кауза опорочи демократичните процеси и създаде условия за възникване на корпоративни олигархични кръгове. На практика обществения договор бе подменен, което доведе партийната система до дълбока криза и до открито купуване на гласове.

Клиентелисткият манталитет на групата отцепници тласкаше организацията към безпринципно коалиране с единствената цел да се влезе във властта. Преди сформирането на тройната коалиция те правеха активни совалки, за да вмъкнат БЗНС-НС в това управление. И ако това наистина се беше случило, историческото име на земеделското движение щеше да бъде завинаги опозорено. Затова настъпи и разривът.

Днес управлението на тройната коалиция е пълно фиаско. От Брюксел валят унищожителни доклади, страната ни търпи крути санкции. Как щяхме да се чустваме днес и как щяхме да гледаме в очите хората, ако бяхме част от това управление?!

Съдът обяви конгреса на клиентелистите за незаконен. Но те отново се стягат да правят коалиция за следващото управление. Дали техните партньори ще се замислят, с какви хора се събират? Това си е тяхна работа. Може и те да са като тях.

А нашата работа е да запазим името на земеделското движение чисто, да обединим истинските земеделци в една стройна организация и на предстоящите избори да заявим ясно пред обществото: Земеделците идват за ново начало! Защото се видя че бивши комунисти, царе и етнически феодали не могат да управляват почтено и европейски.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nzz
Категория: Политика
Прочетен: 1684726
Постинги: 242
Коментари: 624
Гласове: 418
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031