Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2008 12:26 - Помагаме на стопаните да разработят печеливши програми не с ялови семинари, а с директни срещи с тях
Автор: nzz Категория: Политика   
Прочетен: 1995 Коментари: 2 Гласове:
0



image

Преслав  Гайдарски, предсeдател на експертния съвет към БЗНС - НС  в Плевенския район, член на ПП на БЗНС –НС, председател на младежката организация на партията в Плевенска област:

 

Помагаме на стопаните  да разработят печеливши програми не с ялови семинари, а с директни срещи с тях

Сега стартираме  нова инициатива - обучение на кандидатите за средства  за модерен бизнес на село и за млади фермери

15 август бе обявен като краен срок за подаване на проекти в Министерството на земеделието и храните по две програми - за модернизиране на стопанствата и подпомагате на млади фермери. Според Преслав Гайдарски, председател на експертния съвет на БЗНС-НС в областта за оказване на методическа и практическа помощ на стопаните при изготвяне на такива проекти, най - голямата част от документите, които ще получат зелена улица, ще са от Плевенска област.  И той е сигурен в това по няколко причини.

Ето какво каза той  на среща в централата на партията в Плевен  преди дни, на която присъства и главния секретар на БЗНС – НС Венцислав Върбанов . :

Главната причината, за това да бъдат подготвени повече  проекти  с шанс да бъдат одобрени именно от  нашата област в сравнение с други райони, е ясна. На първо място ние слагаме нашата информационна кампания, която се яви като алтернатива на другата, която течеше, на държавната, казионната. От Министерството на земеделието и храните, както е известно, също организираха задължителни пиар акции, но те бяха само в областните градове, на тях  присъстваха чиновници и държавни служители и ефектът бе нулев. В цялата страна са подадени само 2 100 проекта по двете програми - за модернизиране на стопанствата и за създаване на ферми от млади хора. И в тези не много за района на цяла България проекти плевенските в процентно отношение са внушителна част. Защо е така? Защото нашата кампании се водеше на село, там разговаряхме с всеки земеделски производител. И още нещо - първите проекти, които се подадоха по марка 112, бяха плевенски. Имам информация, че в области като Търговище например или Разград са били подготвени и предадени  по около 20 - 30 проекта, а за Плевенска област те са 120. И да се надявам, че ще пробият голяма част от тях, тези дни чакаме резултатите. И още нещо прави впечатление като се направи анализ на „географията” на подадените добри проекти от област Плевен, за които ние активно помагахме. Там, където имаме силни организации на БЗНС – НС, където се чувства силно земеделско влияние, там и проектите са повече.  Така е в община Долни Дъбник, в село Долни Луковит например има 6 проекта, в Кнежа също има много, а в община Гулянци само от малкото село Загражден има подготвени четири проекта.  И т.н.

От експертния съвет, каза още Гайдарски, започват работа  по друга инициатива. Тя е  свързана с хората, които нямат подходящото образование за изпълнението на някои от проектите. Нашите експерти от съвета ще организират  семинари и т.нар. обучения в 150 часа на такива кандидата с издаване на съответен документ. Така, обясни още Преслав Гайдарски, кръгът от наши дейности се затваря  и се надяваме да имаме още по-добри резултати.



Тагове:   срещи,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. juhkata - браво, някой нещо истинско да прави
21.08.2008 00:41
браво,някой нещо истинско да прави
цитирай
2. анонимен - programa mlad fermer
16.12.2008 16:42
iskam da popitam sroka za podavane na zaiavlenia dokoga e to4no godina
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nzz
Категория: Политика
Прочетен: 1691936
Постинги: 242
Коментари: 624
Гласове: 418
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930