Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2008 21:53 - Петя Ставрева се срещна с производители от Бургаско
Автор: nzz Категория: Политика   
Прочетен: 738 Коментари: 0 Гласове:
0



„За да подобрим нещата в българското земеделие, трябва да се научим да работим заедно, с една цел - изравняване на субсидирането на българските фермери с тези на останалите страни-членки на ЕС, които отделят 40 % от бюджетите си за земеделие”, каза на фермерите от Бургаския регион евродепутатът Петя Ставрева при среща с тях по покана на Бургаското ръководство на БЗНС-НС.

„За тази цел инициативата трябва да идва от самите производители. Трябва селяните да упражняват силен натиск към управляващите, защото нашата администрация е много ленива, тромава и неработеща”, посъветва Ставрева. Искам да зная вие какво предлагате, какви въпроси ще ми зададете, за да работя за тяхното осъществяване в европарламента, обърна се към производителите евродепутатът. Тя обясни, че всеки почивен ден провежда срещи с производители от цялата страна тъкмо по тази причина.

В сектор земеделие ЕС очаква от България: окрупняване на земята, повишаване на качеството, опазване на природата, производство на екологично чисти продукти, да спре обезлюдяването на селските райони. Петя Ставрева запозна присъстващите с работата си в комисията по земеделие и посочи примери за консенсусното решаване на редица проблеми, като подчерта огромната разлика между българския парламент и европейският. У нас често пъти добри предложения от опозицията биват отхвърляни, само защото са предложени тъкмо от опозиция. В страните на ЕС има пазар за български земеделски произведения, убедена е Ставрева. Особено в нишата за екологично чисти продукти.

Срещата в Бургас бе организирана съвместно с Дирекцията по земеделие и гори към Областният съвет. На нея присъстваха служители от дирекцията, арендатори, председатели на кооперации, председатели на браншови съюзи, частни фермери и представители на фирми, изработващи проекти за евросубсидии, селскостопански специалисти, агрономи, ветеринарни лекари, зооинженери. Лидия Станкова, служител в обл. дирекция „Земеделие и гори” определи темата на срещата: “Българското земеделие в Европейския съюз”. Петя Ставрева се срещна и с членове на областното, общинското и местните настоятелства на БЗНС-НС - Бургас.

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nzz
Категория: Политика
Прочетен: 1692222
Постинги: 242
Коментари: 624
Гласове: 418
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930