Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2008 22:59 - Политическа декларация на Анастасия Мозер от Конгреса на ПП "Обединени земеделци"!
Автор: nzz Категория: Политика   
Прочетен: 2296 Коментари: 2 Гласове:
0



     Обединени Земеделци е  съвременна политическа организация, която изразява въжделенията на всички истински и искрени сдружени земеделци за консолидиране на земеделското движение

     Земеделското движение в България има вековен исторически път. То е част от националните ни традиции, бит и култура.

    За нас земеделската идея не е само  политическа кауза, а и философски мироглед.

    През миналия век земеделското движение се изправи решително срещу два диктаторски тоталитарни режима, отстоявайки своите демократични принципи и ценности.Въпреки репресиите върху неговите лидери – Александър Стамболийски, Никола Петков, Димитър Гичев, д-р Г.М.Димитров  и хилядите  членове, въпреки организационното разбиване, разпокъсване и казионно симулиране земеделското движение постига своите основни политически цели

-            България е член на ЕС и НАТО

Земеделската идея е жива и непреходна.

Обединените Земеделци ще работят в защита и реализация на българската нация в условията на европейската и евроатлантическата интеграция и за съхраняване на нейната идентичност и национална независимост. Основна политическа задача на ОЗ е да управлява почтено и да превърне България в просперираща страна  с народ, който живее достойно в обединена Европа.

Основни ценности на Обединените земеделци са:

-            Свобода и отговорност;

-            Върховенство на закона и правова държава;

-            Социална справедливост и солидарност;

-            Родолюбие и опазване на традиционните, духовни ценности на българският народ.

       Днес обединените земеделци са изправени пред предизвикателствата на новото хилядолетие и пред отговорностите на европейската ни принадлежност

      Европейското членство на България недвусмислено разкри ретроградният и манипулативен манталитет на днешният „социално-либерален” режим. БСП, НДСВ и ДПС в продължение на 2 мандата отведоха страната в погрешна посока. Върна се чувството на несигурност. Държавните институции са безсилни да наложат върховенството на закона.В страната ни се шири корупция, която започва от високите етажи на властта. Метастазите на дългия и мъчителен посттоталитарен преход се изразяват в недопустимо срастване на политиката с корпоративни и частни интереси. Нашият стандарт на живот е най-нисък в Европа и на Балканите. Не даваме модерно образование на децата си. Хаос и липса на здравеопазване. Това ни дава усещането че демокрацията е само фасада. Зад тази фасада се крият на ключови позиции в партии и медии, в икономиката, олигархични и клиентелистки кръгове свързани с организираната престъпност По тази причина ЕС преустанови плащанията по всички програми. Това е силен знак за безпокойство от страна на нашите партньори. Така обикновените граждани не могат да се възползват от предимствата на европейското си членство. Расте кризата на представителността и недоверието към политиците.

     Това поставя под съмнение демократичната същност на целия политически модел и налага необходимост от радикални реформи в политическата система.

    Ние обединените земеделци смятаме че е назряло времето за съществени промени и нов курс на действия. Обявяваме нов политически проект наречен „Ново Обществено Начало”. Ние считаме, че трябва да започнем с радикални промени както в конституцията така и в политическото и парламентарно представителство.

     Ние търсим подкрепата и участието на структурите на гражданското общество - браншовите, съсловните и професионални съюзи, синдикатите, духовенството, академичните и културни общности. Те трябва да се превърнат в могъщ политически фактор и в гръбнак на народовластието. Те трябва реално да участват в управлението на страната чрез институирането на нов  тип двукамерен парламент.

    Според нас Закона за политическите партии трябва да се базира на основата на нов закон за политическото представителство. В развитите страни отдавна политическите решения не са само партийни, а сбор и консенсус от становища и решения на политически организации, синдикати, браншови съюзи, културни и духовни общности.

     На страната ни е нужен нов политически модел, които да гарантира личната сигурност  и  човешкото достойнство. Нужни са  силни държавни институции да гарантират  правовата държава и изпълнителната власт, които да провежда  икономическа политика за ускорен растеж на благосъстоянието, конкурентно способност на българските фирми и ясни държавно-регулаторни механизми.

   Ние предлагаме за широка обществена дискусия следните конституционни промени: социално-икономическите права на гражданите; делегиране на  по –големи права на регионите , включваща реално самоуправление на общините; засилване на пряката демокрация чрез провеждане на местни и национални референдуми; избирателна система и нов избирателен закон пресичащ възможността за купуване на гласoве, е тнически вот и други нарушения; засилване на парламентарният контрол над правителството; изваждането на прокуратурата и следствието от съдебната власт, като в съдебната власт остане само съдът .

    НИЕ ИСКАМЕ ДА ИЗГРАДИМ БЪЛГАРИЯ КАТО:

-            Единна нация живееща в силна държава, пълноценно интегрирана в ЕС;

-            Със силна икономика  и висок жизнен стандарт;

-            С мощен интелектуален потенциал;

-            С мъдър политически елит и авторитетни държавници.

      ПРИЗОВАВАМЕ ВСИЧКИ ЗЕМЕДЕЛЦИ В СТРАНАТА, КОИТО СА ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА МОДЕРНА, ПРОСПЕРИРАЩА И ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ, ДА БЪДЕМ ЗАЕДНО В ОБЕДИНЕНИ ЗЕМЕДЕЛЦИ.

 

 

 

 




Гласувай:
0



1. анонимен - СТЕГНЕТЕ СИ РЕДИЦИТЕ
12.11.2008 14:19
МНОГО ВРЕМЕ НИКОЙ НЕ ПОТЪРСИ РЕДОВИТЕ ЗЕМЕДЕЛЦИ - ТЪРСЕТЕ ОТГОВОРНОСТ НА ИЗБРАНИТЕ ЗА РЪКОВОДСТВА ЧЛЕНОВЕ - НИЕ НАС СИ НЕ МОЖЕМ ДА ОРГАНИЗИРАМЕ - КАК ЩЕ ВЪРВИМ НА ИЗБОРИ И НАТАТЪК - НЕ СТАВА ТАКА - КАТО ИСКАШ ДА ИМАШ ПАРТИЯ - ЩЕ РАБОТИШ ЗА НЕЙНОТО СЪЩЕСТВУВАНЕ -
ПП и УС - НИКОЙ ДА НЕ СПИ - НЕ СТОЙТЕ САМО В СОФИЯ - ТРЪГНЕТЕ ЗА СРЕЩИ С ХОРАТА - ИНАЧЕ ВСЕ ЕДНО - НИЩО НЯМАМЕ
цитирай
2. анонимен - Лъжа е!
18.11.2008 11:43
Кога Мозер ще спре да лъже. От БЗНС Никола Петков излязоха с протесна декларация. От БЗНС на Пинчев също декларираха, че Мозер прави нова земеделска партия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nzz
Категория: Политика
Прочетен: 1684836
Постинги: 242
Коментари: 624
Гласове: 418
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031