Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.12.2008 22:06 - Пинчев откри конгрес и избяга
Автор: nzz Категория: Политика   
Прочетен: 1355 Коментари: 0 Гласове:
0



За кой ли път името на Георги Пинчев е свързано с организиране на скандали и преврати. За пореден път той се прояви на 36-тия редовен конгрес на БЗНС, който се проведе в събота в София. Скандалът беше съзнателно провокиран още в началото, когато в нарушение на устава делегатите бяха уведомени, че Управителният съвет бил определил водещите на конгреса и те нямало да се избират от делегатите. Заради това не бяха избрани и преброители.

Естествено, че настъпи хаос и битка за достъп до микрофона. Чуха се обвинения, че Управителният съвет е заседавал без да има необходимия кворум, а главният секретар задрасквал от списъка  редовно избрани на областно ниво делегати и ги заменял с негови  приближени.

Пинчев от своя страна обяви, че в залата са нахлули провокатори и нареди да спрат микрофоните.

В тази обстановка залата се взриви и протестиращите млади делегати издигнаха плакати: “Земеделска чест- срещу Пинчевата кохорта”, ”Пинчев - оставка незабавно, не те искаме!”, “Пинчев е позор за БЗНС и за България!”.

Самият Пинчев  прекрати конгреса и напусна залата със своите привърженици, без да обяви къде отива. Като изключително опитен интригант, той много добре бе преценил, че няма никакви шансове да бъде преизбран и се бе подготвил добре за медиите. “Тези провокатори дойдаха като организирана група, сред които имаше и цигани, щурмуваха вратите, смазаха десетината охранители от фирмата “АСО”, издърпаха делегатските списъци, заплашваха хора с физическа разправа”, оплаква се Пинчев.

Не може да се отрече, че той притежава  изключително богата фантазия и чудовищен опит в манипулациите. Едва ли някои от присъстващито млади хора на конгреса, би се осмелил да се бие със десетината  професионалисти-охранители, които всяваха респект дори с вида си. Те претърсваха основно всички за оръжие и  прецизно допускаха в залата само делегати и подбрани от Пинчев хора. Така че страшният  щурм е плод на въображението на г-н Пинчев.

И още нещо. В резултат на щурма хората на Пинчев се понесоха към “Врабча” 1 и там уж били провели по коридорите и стълбите 26-тия си конгрес. При това те били ни повече, ни по-малко от 380 делегата. За очевидците присъствали в конгресната зала, това е прекалено опашата лъжа, защото числото на напусналите беше далече под сто.

Останалите в залата около 300 души, предимно млади хора, проведоха 26-я конгрес по правилата на всички политически канони. Те  избраха нов Управителен съвет и с гласовете на 247 делегати избраха Николай Ненчев за главен секретар. Така в момента се проведоха два форума на БЗНС, които  претендират да са легитимен партиен орган. След като саботира обединенето на земеделските сили и не изпълни подписаното лично от него споразумение, сега Пинчев организира поредното разцепление в земеделските редици.

Екип на в. “Народно земеделско знаме ХХI век

 

 



Тагове:   Конгрес,   откри,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nzz
Категория: Политика
Прочетен: 1692575
Постинги: 242
Коментари: 624
Гласове: 418
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930