Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.04.2009 21:23 - Политическият пумпализъм е безполезен
Автор: nzz Категория: Политика   
Прочетен: 1358 Коментари: 0 Гласове:
0



Анастасия Димитрова-Мозер, зам.-председател на Народното събрание, председател на „Обединени земеделци”:

 

 Политическият пумпализъм е безполезен

 

Моментът е изключително критичен за България и са нужни усилията на всички демократични сили, за да се даде нова алтернатива на управление. Политическият пъзел днес непрекъснато се пренарежда – създават се нови коалиции, нови парламентарни групи. Прегрупират се хора, които в миналото си не са изповядвали идеи, към които сега се причисляват. Което е тревожен знак за стабилността на политическата система в държавата. Това наричам политически пумпализъм и, за жалост, той се превръща в тенденция. Тя не носи доверие в политическата класа, а създава усещането за движение върху подвижни пясъци. Законът за изборите нарочно се бави, за да се държат в напрежение всички - до последния момент, което е безобразие.  Въпреки, че твърдим, че сме в Европейския съюз, за съжаление не умеем да правим политика по европейски. В ЕС сме само на книга. По манталитет, по начин на водене на преговори, по начин на отношение към потенциалните партньори още сме много далеч от европейските политически стандарти. Преговорите в дясно все още са в процес и не вървят лесно. Преговорите обаче са нещо динамично. Можем да вземем пример от Европейския съюз. Там стават, сядат, пак стават, пак сядат – и така, докато намерят път към консенсуса и разумния компромис – в името на нещо добро.

Искам да подчертая, че „Обединени земеделци” имат своето място като реален и активен участник в политическите процеси и не могат да бъдат фигуранти. Доказват го и резултатите от последните няколко избора у нас.

Ние сме сериозна организация и ще направим всичко възможно да подпомогнем консолидирането на център-дясното пространство. Ние, земеделците, не сме нито сини, нито десни. Ние сме умерени, в център-дясно и винаги сме били коректен политически партньор. Всички крайности са безполезни, защото ангажират вниманието на хората с популизъм и пумпализъм. Модата в политиката е временно явление. Остават онези, които имат принципи и са последователни в тяхното отстояване. „Обединени земеделци” не могат току-така да изчезнат от политическата сцена. Ние сме организация, която е доказала своето място в политическия живот и никой не може да ни изпрати в забвение. Ние нямаме претенции, ние имаме предложения – в полза на успеха на бъдещата център-дясна коалиция. В полза на по-добрата политическа алтернатива за България.   




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nzz
Категория: Политика
Прочетен: 1691878
Постинги: 242
Коментари: 624
Гласове: 418
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930