Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.04.2007 10:01 - Силният глас за България – мотото на ГЕРБ, БЗНС-НС и ЕДП за евровота
Автор: nzz Категория: Политика   
Прочетен: 1029 Коментари: 0 Гласове:
0



Над два часа продължи концертът на ГЕРБ, с който партията откри предизборната си кампания за избор на депутати за ЕП. Стотици симпатизанти на ГЕРБ, събрани пред НДК, с викове "Победа!" посрещаха кандидатите за депутати на партията, председателят й Цветан Цветанов и неформалният й лидер Бойко Борисов.

Пред събралото се множество Бойко Борисов заяви, че няма намерение да прави коалиция с БСП и призова предизборното съревнование да е чрез политики, а не с фолкзвезди. Бойко Борисов подчерта пред присъстващите, че "никой не иска статукво да се променя, но за първи път има възможност за нещо ново". За Борисов най-важното е "България да стане стабилен остров на Балканите".

Пред симпатизантите Цветан Цветанов припомни, че "ГЕРБ се е родила от желанието за промяна и да се противопостави на тристранната коалиция". Цветанов припомни, че избраните евродепутати от ГЕРБ ще са членове на най-голямата партия в ЕП - тази на Европейската народна партия и така, според него, те ще могат да защитават най-добре българските интереси.

Председателят на ВМРО Красимир Каракачанов каза, че в листата на ГЕРБ са хората, които ще отстояват българските интереси в ЕП. Лидерът на гражданското движение "Европейски демократичен път" Димитър Абаджиев подчерта, че има символизъм в това, че ГЕРБ се явява за първи път на избори и тези избори са за депутати в европейска институция. Лидерите на Европейската народна партия подкрепят Бойко Борисов напълно, каза Димитър Абаджиев. Пред симпатизантите на партия ГЕРБ говори и депутатът от долната камара на Италианския парламент и член на "Напред, Италия" Масимо Романиони. Той изрази надежда, че повечето български евродепутати ще са от партията на Бойко Борисов. Италианският депутат сподели, че според лидера на "Напред, Италия" Силвио Берлускони неформалният лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е "силен политик - с физиката на губернатора Арнолд Шварценегер и симпатичен като руския президент Путин".

По обратен ред от 18 към 1 водещите на предизборния концерт Иван и Андрей представиха кандидатите за депутати на ГЕРБ. Специално внимание бе отредено на първите шестима: Душана Здравкова, Владимир Уручев, Николай Младенов, Петя Ставрева, Румяна Желева и Невена Матеева. Те ще присъстват и във видеоматериалите на партията, с които ще се агитира за участие в изборите и гласуването за ГЕРБ с бюлетина номер десет.

В програмата на концерта организаторите бяха включили изпълнения на група "Сигнал", на единствената жена владееща каба-гайда Красимира Чуртова, на Стефка Съботинова, балета на Лили Игнатова. Въпреки появилите се публикации, че фолкзвездата Ивана, която е любима изпълнителка на Бойко Борисов, няма да пее, тя излезе на сцената с възгласи "Ние сме номер 1" и изпя едноименната песен. В края на концерта, с който ГЕРБ откри кампанията си за евроизборите, в небето над НДК се издигнаха бели, зелени и червени балони под звуците на химна на партия ГЕРБ.



Тагове:   българия,   нс,   БЗНС,   мотото,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nzz
Категория: Политика
Прочетен: 1691681
Постинги: 242
Коментари: 624
Гласове: 418
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930