Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.10.2007 15:33 - Сдружените земеделци: Ние сме модерната традиция
Автор: nzz Категория: Политика   
Прочетен: 752 Коментари: 0 Гласове:
0



2 октомври 2007 г., ул. „Врабча” №1, София

 

Официално откриване на Националната предизборна кампания на БЗНС в „Местни избори 2007”

  

„Днес ние се изправяме пред вас с открити чела и заявяваме на цялата общественост: “Земеделците идват! Ние сме модерната традиция.” Ние казваме: БЗНС, сиреч Бъдеще За Нашите Семейства! Ние искаме: БЗНС, сиреч Бъдеще За Нашите Селища! Защото сме БЗНС, а това означава: България Знае Нашата Сила!”

Тези послания отправиха сдружените земеделци на официалния старт на Националната предизборна кампания на БЗНС в „Местни избори 2007”. В тържествената зала на Съюзния земеделски дом на ул. „Врабча” №1 в София на 2 октомври т.г. в 18 часа се събраха гости, сдружени земеделци, симпатизанти и граждани. Силен акцент в тържествения дух на откриването постави изпълнението на Земеделския марш от Плевенския симфоничен оркестър, строен под исполинската снага на Александър Стамболийски, на входа на Съюзния земеделски дом.

По последни данни БЗНС издига самостоятелно в страната 78 кандидатури на кметове за общини, 23 районни кмета, 188 кметове за кметства и 93 самостоятелни листи за общински съветници. БЗНС ще участва в Местни избори 2007 с бюлетина № 12 в София.

Земеделците издигат 8 самостоятелни кандидатури за районни кметове в столицата: в р-н „Подуяне” – Георги Димитров; в р-н „Люлин” – инж. Искра Панчева; в р-н Кремиковци – Иво Митов; в р-н „Надежда” – Дамян Дамянов, в р-н „Красна поляна” – Георги Георгиев; в р-н „Сердика” – Тодор Ботев; в р-н Банкя – Йордан Иванов и в р-н Нови Искър – Орлин Георгиев.

Част от кандидатите за кметове и общински съветници се представиха с кратко експозе .

„Всички ние участваме в едно историческо за Земеделския съюз събитие и е радостно, че сме заедно. Тук сме, за да укрепим земеделските сили", каза в своето обръщение към земеделците лидерът  Анастасия Мозер. Според нея тези избори ще покажат има ли земеделски съюз в България. Г-жа Мозер посочи още, че тези които се появяват без корени на политическата сцена, си отиват, а БЗНС продължава да съществува. "Ще докажем, че сме значима организация, която има подкрепата на българското общество", допълни Анастасия Мозер.

Георги Пинчев, председател на БЗНС припомни сентенцията, според която "БЗНС е като Дунава - сам се мъти и сам се бистри". Пинчев определи местния вот като първа стъпка към земеделското обединение. По думите му на тези избори БЗНС ще заложи на почтеността и компетентността на кандидатите си, както и ще разчита на помъдрелия от горчивия си опит български избирател.

Приветствие към сдружените земеделци поднесе и евродепутатът Петя Ставрева. „На тези избори ние се явяваме сдружени, а заедно можем повече. В предстоящата кампания трябва да отправите човешки и разбираеми послания. Послания, които да стигнат до сърцата на хората. Тогава хората ще ви гласуват доверие, за да управлявате своите региони в първите европейски години на България. Много е важно през тези първи години нашите села и градове да се управляват мъдро, с мисъл за бъдещето. И кой, ако не Земеделския съюз, трябва да ги управлява? Нашите европейски партньори приветстват земеделското сдружаване, тъй като ние, земеделците показахме, че можем да преодолеем трудностите в името на това да бъдем заедно! Тези избори са от изключителна важност за нас – нека запалим земеделската искра в сърцата на хората!”

Със зелени и оранжеви балони в ръце сдружените земеделци си пожелаха успех в предстоящата предизборна битка!

 

 

 

 



Тагове:   модерната,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nzz
Категория: Политика
Прочетен: 1692997
Постинги: 242
Коментари: 624
Гласове: 418
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930